Eettafel

logoEettafel

Eettafel Eind in september 2015 van start.

Driekwart jaar geleden is vanuit de seniorenvereniging in Nederweert-Eind het idee ontstaan om ook daar een open eettafel te beginnen. Initiatiefnemer en voorzitter Wil Heijnen vond in Twan Wijen, die zijn medewerking spontaan toegezegde, een tweede bestuurslid. Twee maanden later was het bestuur compleet met de toetreding van Mieke Rutjens, secretaris en Eveline Korsten, penningmeester.

Ook hier zien we de kracht van het dorp terug. Er zijn al snel voldoende vrijwilligers gevonden die willen serveren en afruimen. De kinderen van de basisschool zorgen voor de feestelijke aankleding van het openingsdiner op 17 september. Vele handen blijken kosteloos bereid om, waar nodig, bij te springen. Het bestuur kijkt dan ook op een drukke maar heel plezierige periode terug. ‘We hopen natuurlijk dat de mensen ons twee keer per maand weten te vinden en dat er voldoende bezoekers blijven komen om door te gaan’, aldus Wil. ‘Maar de opzet is al deels geslaagd als je ziet wat iedereen hier bereid is om voor elkaar te doen’.

Eettafel Eind is er niet alleen voor de senioren. Zij is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om gezellig met anderen aan tafel te zitten en een praatje te maken. ‘We willen bewust laagdrempelig zijn’ stelt de voorzitter. ‘We denken dar er genoeg mensen zijn die graag eens met anderen willen eten.’

Iedere eerste en derde donderdag van de maand wordt voor € 9 een volledige en gezonde maaltijd geserveerd, bij van Nieuwenhoven, tegenover de kerk in Eind.

www.nederweert-eind.nl/eettafel-eind

FotoEettafel